vineri, 25 iunie 2010

În timpuri învolburate pentru întreaga societate românescă, judecătorii Curţii Constituţionale a României susţin că tăierea pensiilor şi a salariilor cât şi legea pensiilor speciale sunt neconstituţionale. O astfel de decizie luată de "judecătorii politici" va releva momentan, în opinia mea, că reprezentanţii curţii sunt imparţiali deşi sunt numiţi pe criterii politice în funcţiile respective. Este îmbucurător faptul că nu se vor reduce pensiile pentru cei 5 milioane de bătrâni bătuţi de soartă, însă lucrurile trebuie analizate dintr-o altă perspectivă deoarece situaţia este diferită cel puţin din prisma a două aspecte.
În primul rând guvernul Boc IV va adopta alte măsuri de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar (va mări taxele) sau cel mai probabil îşi va asuma răspunderea pe un alt pachet de legi de reducere a salariilor şi pensiilor care să fie constituţional pentru magistraţii de la CCR. În aceste condiţii victoria opoziţiei aspura partidelor de guvernământ este efemeră deoarece o nouă lege de reducere a veniturilor bugetarilor şi pensionarilor va fi sortită succesului. Băsescu împreună cu papiţoii de la Victoria vor găsi mijloacele necesare din punct de vedere constituţional pentru a fi adoptate măsurile anunţate din luna mai de către şeful statului. Cert este că pensiile speciale favorizate de-a lungul timpului de politicieni sunt de-a dreptul impertinente iar guvernul Boc a gândit bine diminuarea acestora.
În cel de-al doilea rând, marea majoritate a economiştilor susţin că e nevoie de o redresare a bugetului naţional prin o limitare cu 3% a deficitului. Redresarea bugetului nu se poate realiza decât printr-o limitare a veniturilor cetăţenilor (reducere de venituri sau majorare de taxe şi impozite). Actualul guvern nu are resursele umane necesare de redresa economia naţională prin investiţii masive şi nici nu poate împrumuta bani la infinit pentru susţinerea unui aparat bugetofag. Toate soluţiile propuse de către elitele puterii vin în dauna cetăţeanului, indiferent de orice decizie va lua Curtea Constituţională sau alte forumuri internaţionale de apărare a drepturilor şi libertăţilor umane. Indiferent de ce măsuri va elabora actualul guvern, cetăţeanul de rând va avea de suferit deoarece toate nenorocirile unui stat se abat asupra membrilor săi. Guvernul nu va majora taxele pentru cei bogaţi deoarece favorizează clientela politică şi va încerca să ducă la bun sfârşit măsurile luate în acord cu Fondul Monetar Internaţional.
Pentru aceste 2 motive simple succesul de astăzi al nostru, al celor care suntem dependenţi de banii de la stat (salarii şi pensii) va fi sortit eşecului. Orice mod de a opri măsurile de austeritate este inutil deoarece actuala clasă politică de guvernământ nu deţine mijloacele necesare pentru a pune în aplicare măsuri de stimulare şi creştere economică. Personal, cred că nici opoziţia nu va reuşi acest fapt deoarece situaţia aceasta a fost creată de-a lungul timpului de toată clasa politică românească care a adoptat măsuri populiste cu ocazia alegerilor electorale frecvente. Perioada ce va urma va confirma cele spuse de mine... Astazi a fost câştigată o bătălie dar nu şi războiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu