duminică, 9 octombrie 2011

Holocaustul românesc post-capitalismului european

Grei de cap sau răuvoitori? La întrebarea asta trebuie să-şi răspundă românii când văd pe toate posturile TV sau în ziare cum francezii, elveţienii, italienii şi, mai nou, norvegienii şi finlandezii reunesc sub sintagmele “cerşetori”, “hoţi”, “nespălaţi” sau “analfabeţi” întreaga naţie română. Când o să-şi dea seama oare că şi în limba lor există echivalentul celebrei zicale româneşti “Orice pădure are uscăturile ei”? Şi, totuşi, până şi răbdarea noastră are limite. Cât o să le mai suportăm jignirile?


Francezii ne consideră analfabeţi
Confraţii noştri latini şi-au dat în petic în ultimii doi ani. La televizor, diverşi realizatori TV se ascund în spatele justificării de “satiră” sau al unor păpuşi jegoase, mânuite cu sfori, şi aruncă cu noroi în întreaga naţie română. Din “cerşetori”, “nespălaţi”, “hoţi” şi “proxeneţi” nu ne scot, ba chiar, mai nou, ne-au făcut şi analfabeţi.
Zilele trecute, într-o emisiune a postului de radio francez Europe 1, moderatorul Laurent Ruquier şi invitaţii săi s-au lansat într-o serie de remarci jignitoare la adresa românilor. Astfel, la întrebarea moderatorului “Ce fac 85% dintre români?”, invitaţii au spus că “Învaţă să se spele”, “Cerşesc”, “Se alfabetizează”. Răspunsul “corect” oferit de Ruquier a fost “Învaţă limba franceză”, iar acestuia i-au urmat replici care sugerau că românii învaţă franceza pentru a cerşi. Moderatorul Laurent Ruquier e recunoscut ca nefiind un admirator al românilor depăşeşte pentru a doua oară limitele decenţei. Emisiunea a reuşit să stârnească o reacţie şi din partea autorităţilor noastre. Ambasada României la Paris s-a autosesizat şi a acţionat pe lângă instituţiile franceze abilitate şi conducerea postului Europe 1 şi a solicitat luarea unor măsuri ferme pentru combaterea unor declaraţii generatoare de discriminare şi xenofobie.


Norvegienii spun că mâncăm pescăruşi şi şobolani la grătar
O altă ţară ce se alătură “modei” de a-i face praf pe români fără să clipească. Un cotidian online din Oslo scrie despre românii fără adăpost din capitală că aceştia trăiesc din carnea animalelor şi a păsărilor prinse în capcane puse de-a lungul râului Aker. Cu ce se hrănesc românii, conform jurnaliştilor norvegieni? Cu câini, şobolani şi pescăruşi la grătar. Jurnaliştii publică un interviu cu Jan Haug, coordonatorul voluntarilor care se ocupă de curăţenia din Oslo, iar acesta declară că localnicii sunt exasperaţi, pentru că, din cauza românilor, spaţiile verzi din oraş sunt “sufocate de gunoaie”. Pentru a da mai multă credibilitate articolului, autorul scrie despre o descoperire şocantă: într-un apartament ocupat de români a fost găsit un câine jupuit, pregătit pentru a fi pus la grătar.
Interesant este însă faptul că, în afara interviului cu voluntarul, jurnalistul nu are în sprijinul acuzaţiilor sale decât o fotografie cu un pescăruş al cărui picior este prins cu o sfoară, despre şobolani şi câini sunt doar povestiri lipsite de dovezi... Halal jurnalism!


Italienii afirmă că toate româncele sunt prostituate
Presa din Italia nu scapă o zi pentru a mai altoi o palmă românului sărac, dar muncitor în Cizmă? De ce? Pentru că, pe ici, pe colo, câte un ţigan întinde mâna la cerşit sau, mai adesea, bagă mâna în buzunarul trecătorului. Deşi la periferia Romei cele mai multe prostituate sunt africane, în ziarele lor, tot româncele sunt campioane. Ca urmare, după mintea lor, asta suntem toţi: “hoţi” sau “prostituate”. Ultima “ispravă” a unui jurnalist italian a fost să ne numească pe toţi români beţivi, după ce un tânăr aflat în stare de ebrietate a provocat un accident mortal. Oricum, meteahna presei italiene e clară de ani buni: boala pe români.


Elveţienii ne văd ca pe nişte ciori care se înfruptă din teritoriul lor
Cine ar fi crezut că elveţienii neutri se reped la naţia română fără să se gândească bine înainte? Ei bine, în 2009, aceştia au călcat în picioare demnitatea românilor care muncesc cinstit peste hotare, asemănându- i, într-un desen, cu nişte corbi hulpavi, care se înfruptă din teritoriul lor. Ulterior, românii s-au transformat subit în şoareci care ronţăie de zor caşcavalul din Cantoane. Ultima dată când elveţienii au făcut o campanie agresivă împotriva românilor a fost în 2009, naţionaliştii fiind foarte supăraţi că muncitorii români vin şi ocupă locurile ce li se cuvin locuitorilor din ţara Cantoanelor. Atunci a fost momentul tranformării românilor, în viziunea lor, în ciorile care se înfruptă din Elveţia.


Finlandezii susţin că nu au văzut decât cerşetori români
Să fi fost din cauza vremii reci în mod constant, care le-a paralizat creierul sau din lipsă de cultură când finlandezii ne-au făcut praf pe toţi românii, la grămadă, în presa lor, din cauza câtorva cerşetori care au răzbit până la Helsinki? Presa nordică scria atunci că “până să iasă românii la cerşit în capitala lor, nu văzuseră niciodată live cum se practică cerşetoria”. De altfel, iarna trecută, toate ziarele finlandeze au prezentat imagini cu ţigani cerşind în zăpadă, pe un frig de crăpau pietrele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu