marți, 15 martie 2011

RIUF alternativa mea

A transmite anumite informaţii nu înseamnă a se realiza educaţie. Din nefericire asta se întâmplă în universităţile din România. În aceste circumstanţe avem alternativa care ne este oferită de RIUF.
Mulţi specialişti pledează pentru necesitatea unei educaţii integrale. Însă în ce constă aceasta? Sunt patru elemente care care formează educaţia integrală. Primul este elementul uman: orice universitate trebuie să formeze o persoană serioasă, demnă de încredere, credibilă, care să se controleze pe sine şi să-şi stăpânească propria afectivitate. Al doilea element este cel spiritual, foarte important de altfel. Fiecare dintre noi trebuie să aibă o spiritualitate proprie, anumite idealuri, valori şi standarde. Penultimul element este educaţia intelectuală. Aceasta nu este învăţarea unei profesii anume ci reprezintă capacitatea de a fi critic, de a raţiona, de a nu fi manipulat prin diverse strategii în numele unei ideologii, de a fi inteligent. Ultimul element este formarea practică într-un domeniu anume. Cu cât primele trei vor fi mai puternic conturate în structura psihico-umană a studentului, cu atât va fi mai creativă exercitarea profesiei pentru care acesta se pregăteşte.
Pentru că toţi dorim să avem parte de această educaţie integrală promovată de UNESCO ca să devenim competenţi, performanţi, inovativi şi perseverenţi pe piaţa muncii într-o Europă unită cred că RIUF, cel mai mare targ universitar din România, vă propune pe 17 martie între 10 şi 18, la hotel Unirea o alternativă la sistemul educaţional tipic mioritic. Avem noi opurtunităţi pentru a deveni mai buni într-un sistem universitar performant care face parte din TOP 100. Să profităm de alternativă pentru a schimba România, pentru a deveni noi înşine competitivi în domeniile noastre de specialitate.

Un comentariu:

  1. Marius, observ ca nu esti prea multumit de universitatile noastre. :)
    Elementele care ne formeaza educatia integrala le-ai nascocit bine,(reformulez: le-ai rationat bine), chiar cred ca ai punctat ok.
    Asadar, RIUF e un bun punct de plecare. Va asteptam! :)

    RăspundețiȘtergere